Publiserte artikler

Fem norske lag til NCC-sluttspill

Daniel Rød og Førde slet mot Vikings blokk i NCC. Foto: Frode Andersen

Norge blir godt representert når sluttspillene i NEVZA Club Championship skal avvikles i januar. Lagene fra England og Island hevdet seg ikke i den innledende runden, og siden ingen svenske lag deltok denne gangen, blir det danske og norske lag som skal gjøre opp om den nord-europeiske tittelen.

Kvinnenes sluttspill skal gå 19.-21. januar, og her får Norge to lag med. I Randaberghallen var hjemmelaget gavmilde verter og ga seier til motstanderne i alle kampene. Turneringsdebutantene Førde tok da ansvaret for Norge og vant alle kampene sine 3-0. De får følge til sluttspillet av Oslo Volley. De ble nr. 2 i turneringen i Brøndby bak hjemmelaget, og det ene settet de tok mot Brøndby gjorde at de ble beste toer. Det fjerde kvinnelaget som har kvalifisert seg, er Holte fra Danmark. I deres pulje, som ble spilt på deres hjemmebane, ble Toppvolley nr. 2 og TIF Viking nr. 4.

Hos mennene skal sluttspillet gå 26.-28. januar, og her er hele tre av de fire lagene norske, med Marienlyst som eneste danske representant. De vant puljen som de arrangerte selv, og i denne puljen ble Randaberg nr. 2. Settet de tok i oppgjøret mot Marienlyst ga dem den viktige beste andreplassen. To andre norske lag vant sine puljer, BK Tromsø hos Ishøj i København, TIF Viking i Bergen. Førde ble nr. 2 i Bergen, men siden de avga sett mot Hvidovre, kunne de ikke bli beste toer.

Du kan lese mer om kvalifiseringen her, der du også finner linker til alle resultatene og turneringens facebookside. Les i Firda om Førdes kvinner her. iTromsø skriver om Tromsøs avansement her, Nordlys gjør det samme her.

Det er ikke avgjort hvor sluttspillene skal arrangeres. Lagene som kvalifiserte seg har frist til 20. november med å søke om å få arrangementet.

Legg igjen en kommentar