Publiserte artikler

Bronse til jentene

Det ble jentene som fikk det beste resultatet i denne sesongens NEVZA-turneringer i de yngre årsklassene. Med seier 3-2 (20-25, 29-27, 18-25, 25-20, 15-6) over England i U19-mesterskapet i Kettering i England, tok de Norges eneste medaljer i U17- og U19-mesterskapene i høst. Guttene spilte også bronsefinale mot England i går, men de måtte se seg slått 0-3 (26-28, 15-25, 18-25) og dermed ta til takke med fjerdeplass. Norge måtte med det nøye seg med tredje-, fjerde-, femte- og sjetteplass i høstens turneringer, ikke altfor oppløftende når vi ser på utviklingen i de andre deltakende landene. Danmark og Sverige spilte forøvrig finaler i begge klassene og vant hver sin jevne kamp med 3-2. Etter at begge lagene hadde ligget under 0-2, vant danskene jentefinalen og svenskene guttefinalen.

De norske lagene tapte sine semifinaler mot lagene som tok sølvmedaljene. Jentene tapte 1-3 (21-25, 13-25, 25-21, 26-24) for Sverige, guttene 0-3 (13-25, 14-25, 20-25) for Danmark.

Alt er imidlertid ikke helt dystert når det gjelder utviklingen i norsk volleyball. Ser vi to år tilbake, da de samme spillerne som var i England nå dannet grunnstammen i lagene i U17 den gangen, har det vært resultatmessig framgang for jentene, mens guttene har stått på stedet hvil, eller gått litt tilbake. For to år siden ble jentene nr. 6 av sju deltakende lag etter å blitt sist i sin innledningspulje, mens guttene også den gangen ble nr. 4. Men guttene kom foran England i 2015 siden Finland normalt deltar i U17 og ikke i U19. Mesterskapet i 2015 for U17 gikk også i Kettering.

Se ellers hva lagleder for Norge i Kettering, Beate Sødal, skriver på NVBFs facebooksider her. Turneringens hjemmeside er her. Der ligger alle resultatene. Et drømmelaget, eller «Super Sevens», som engelskmennene kaller det, ble utnevnt med alle trenerne som jury, og det ser slik ut:
Jenter
MVP: Sophia Helena Andersen, Danmark
Beste opplegger: Vilma Andersson, Sverige
Beste diagonal: Renate Bjerland, Norge
Beste kanter: Astrid Elisabeth Mellmølle, Danmark og Hanna Hellvig, Sverige
Beste midter: Sophia Helena Andersen, Danmark og Tilde Thune, Sverige
Beste libero: Fanny Åhman, Sverige

Gutter
MVP: Oskar Von Sydow, Sverige
Beste opplegger: Oskar Von Sydow, Sverige
Beste diagonal: Max Petersson, Sverige
Beste kanter: Daniel Gruvaeus, Sverige og Tobias Hougs Kjær, Danmark
Beste midter: Anton Ribom, Danmark og Joe Palombo, England
Beste libero: Joel Andersson, Sverige

Legg igjen en kommentar