Publiserte artikler

NEVZA U19 starter i morgen

I morgen er det klart for den andre landslagsturneringen denne høsten for de yngre årsklassene i NEVZA-regi (NEVZA er den nordeuropeiske volleyballsonen, som består av Norden pluss England). Mesterskapet for spillere født år 2001 og senere gikk i Ikast i Danmark og ble avsluttet i forrige uke. Kettering i England er stedet hvor de inntil to år eldre utøverne tar til med sine kamper i morgen.

Seks land deltar i begge klassene i U19-mesterskapet. I tillegg til Norge, er det Danmark, England, Færøyene, Island og Sverige. Lagene blir fordelt på to puljer i hver klasse basert på fjorårets resultat i et serpentin-system. De norske jentene ble nr. 2 i fjor og guttene nr. 3, Danmark vant begge klassene, noe som har gitt som resultat at jentene er i pulje med Island og Færøyene, mens guttene har Sverige og Færøyene i sin pulje. Etter innledende puljekamper i morgen, går puljevinnerne direkte til semifinale, mens puljetoerne møter den andre puljetreeren i kvartfinale. Disse kampene går lørdag, mens det er plasseringsspill søndag.

Trener Odd Ekerhovd tok tidlig ut det norske jentelaget til mesterskapet. Det ser du her. NVBF har ikke offentliggjort uttaket for guttene, men landslagstrener Ole Martin Kleivenes avsluttet nylig en samling med 25 spillere som danner grunnlag for uttaket. Deltakerne på samlingen ser du her.

Hjemmesiden til mesterskapet ser du her. Der finner du også link til strømming av kampene. Denne er pay per view.

Legg igjen en kommentar