Publiserte artikler

World League og Grand Prix erstattes

De globale volleyballturneringene World League og Grand Prix er nå historie. Under FIVBs feiring av sine 70 leveår i Paris ble det annonsert at de skal erstattes av Nations League, en turnering som skal være lik for både kvinner og menn. De to klassene skal bestå av seksten lag hver, men til forskjell fra de to andre turneringene, der hvilke som helst lag kunne rykke ned og opp, vil tolv av de seksten lagene være sikret plass uansett sportslig nivå. Nedrykk vil dermed foregå blant de fire såkalte utfordrerne.

De seksten lagene som deltar vil møte alle de andre lagene i løpet av turneringen. Lagene blir delt i puljer på fire lag, og alle landene vil få et puljearrangement i løpet av de fire helgene det spilles kamper.

På nivået under disse seksten lagene vil det også bli en turnering, Challenge League. Hvordan denne blir og hvor mange lag som skal delta her, har det ikke kommet informasjon om ennå.

Følgende lag skal delta i Nations League i 2018:
Kvinner
Faste:
Brasil, Italia, Japan, Kina, Nederland, Russland, Serbia, Sør-Korea, Thailand, Tyrkia, Tyskland og USA. Utfordrere: Argentina, Belgia, Den Dominikanske Republikk og Polen.
Menn
Faste:
Argentina, Brasil, Frankrike, Iran, Italia, Japan, Kina, Polen, Russland, Serbia, Tyskland og USA. Utfordrere: Australia, Bulgaria, Canada og Sør-Korea.

Les mer hos FIVB her og her.

Legg igjen en kommentar