Publiserte artikler

Juniorkvalifisering til EM

Neste år spilles fire europamesterskap i de yngre årsklassene. Det er jenter U17 og U19, og det er gutter U18 og U20. Jentenes sluttspill i U17 arrangeres i Bulgaria 13.-21. april, guttenes U18 i Tsjekkia og Slovakia 7.-15. april, jenter U19 går i Albania 1.-9. september og gutter U20 i Nederland 14.-21. juli.

I alle sluttspillene deltar 12 lag, og for å finne disse spilles en, to eller tre kvalifiseringsrunder. Norge har ikke meldt på lag i klassene U17 og U18, noe som er svært synd når vi vet hvor sterke disse årskullene er. Men i jenter U19 og gutter U20 skal Norge delta, og de går inn i andre runde i kvalifiseringen. Denne kvalifiseringen spilles i puljer, og jentene er havnet i en firelagspulje, mens guttene bare har to motstandere i sin pulje. Jentenes kvalifisering består av sju puljer, og puljevinnerne er klare for sluttspillet, mens toerne og den beste treeren spller en ny kvalifisering i månedsskiftet juni-juli der de to beste i de to puljene får sluttspillplass.

Hos guttene er det åtte puljer, og her går puljevinnerne til sluttspillet, mens toerne spiller om to plasser i slutten av juni. De norske jentene skal spille sine første kvalifiseringskamper i Italia, og motstandere ellers er Tsjekkia og Østerrike. Guttene drar til Serbia, og møter i tillegg Portugal. Les meldingen fra CEV her.

Legg igjen en kommentar