Publiserte artikler

EM-puljene satt opp

Som kjent er det to store nyheter for EM i volleyball i 2019. For første gang skal fire land dele på mesterskapet i hver klasse, og for første gang skal 24 land delta i sluttspillet. Tolv lag i hver klasse har kvalifisert seg allerede, enten ved å være arrangører eller ved å havne blant de åtte beste som ikke er arrangører i det siste EM-sluttspillet. De resterende tolv lagene skal finnes i kvalifisering, og etter at CEV opprinnelig hadde foreslått kvalifiseringskamper tidlig i januar 2018, er dette etter innvendinger fra land som allerede hadde terminfestede kamper i dette tidsrommet, nå endret slik at første kvalifiseringskamp skal spilles 15. august neste år.

I mennenes klasse spiller 26 lag om de tolv ledige plassene, i kvinneklassen 24 lag. Lagene er delt i fire puljer hos kvinnene, sju hos mennene, der to av puljene er med tre lag. Puljene er satt opp i henhold til rankingplasseringen landene har, og Norges lag er begge havnet i puljer med fire lag. Norges menn vil være tredjerangert i puljen, kvinnene er ranket som nr. 4, og de har fått følgende motstandere: kvinnene møter Ukraina, Montenegro og Hellas, mennene møter Spania, Hviterussland og Georgia.

Alle lagene i en pulje møtes borte og hjemme en gang, og hvis vi har tolket skjemaet rett, spiller de norske lagene slik:
Kvinner
15. august 2018 Ukraina – Norge
18. el. 19. august 2018 Norge – Hellas
22. august 2018 Montenegro – Norge
25. el. 26. august 2018 Norge – Montenegro
5. el. 6. januar 2019 Hellas – Norge
9. januar 2019 Norge – Ukraina

Menn
15. august 2018 Norge – Hviterussland
18. el. 19. august 2018 Georgia – Norge
22. august 2018 Spania – Norge
25. el. 26. august 2018 Norge – Spania
5. el. 6. januar 2019 Norge – Georgia
9. januar 2019 Hviterussland – Norge

Det blir med andre ord mye reising på de norske landslagene i august neste år. Hos kvinnene kvalifiserer de to beste lagene i hver pulje seg til sluttspillet, hos mennene puljevinnerne og de fem beste toerne.

CEVs melding om kvalifiseringen finner du her.

Kommentarer (3)