Publiserte artikler

Supercuper

Friedrichshafens supercupvinnere. Andreas Takvam nr. 2 fra venstre i bakerste rekke. Foto: Kram, VfB

Flere land arrangerer såkalt supercup, som vanligvis er en kamp mellom sist sesongs mester, altså seriemester, og cupmester. I de tilfellene der den nasjonale mesteren også vinner cupen, går kampen gjerne mellom de to beste i serien. Denne helgen har to land kåret supercupvinnere. I Tyskland tok Andreas Takvam og laget hans VfB Friedrichshafen sin andre tittel på rad. Som i fjor var motstanderne Berlin Recycling Volleys, som etter å ha tapt cupfinalen mot nettopp Friedrichshafen senere tok hjem mestertittelen i serien. Til tross for at Friedrichshafen har hatt en del utskiftninger mens Berlin stort sett har det samme laget som i fjor, var Friedrichshafen også i denne finalen best og vant 3-1 (23-25, 25-18, 25-18, 25-19). Andreas Takvam fikk ingen avgjørende rolle i denne finalen. Siden forrige sesong er han blitt omskolert fra midtspiller til kantspiller, og dette er naturlig nok en prosess som tar tid. Det ble bare med noen innhopp for ham denne gangen, men vi har god tro på at han senere vil være like dominant på kanten som han forrige sesong var i midten for Friedrichshafen. Du kan lese mer om Friedrichshafens seier her.

Den tyske supercupfinalen gikk i Hannover og var et delt arrangement med kvinnene. Nærmere 6.000 tilskuere var til stede i TUI-Arena og fikk se seriemesterne SSC Palmberg Schwerin slå laget som vant supercupfinalen i fjor, Allianz MTV Stuttgart, med 3-0 (25-17, 25-14, 25-18).

I Italia har de valgt en ny variant for mennenes supercup i år. Der har de fire lagene som spilte semifinalene vært samlet i Eurosuole Forum i Civitanova. Lørdag ble det spilt semifinaler, mens bronsefinale og finale ble spilt i går. Hallen var utsolgt i går der hjemmelaget og de regjerende italienske mesterne Cucine Lube Civitanova var en av finalistene. Laget som tapte sluttspillfinalen, Diatec Trentino, tapte sin semifinale for Sir Safety Conad Perugia med 1-3, og til hjemmetilhengernes store skuffelse vant Perugia også finalen med 3-1. Dette var Perugias første tittel noen gang. Vinnernes Aaron Russell, USA, ble kåret til MVP. Azimut Modena slo Trentino 3-1 i bronsefinalen. Kvinnenes supercup i Italia skal avvikles i november.

Nederland hadde supercupfinaler forrige helg. Der vant Sliedrecht kvinnenes finale med 3-2 over Sneek, mens Abiant Lycurgus Groningen slo Seesing Personeel Orion 3-1 i mennenes.

Legg igjen en kommentar