Publiserte artikler

Mizunoligaen i gang

Stod spiller sin første sesong i Mizunoligaen. Fikk tøff motstander i første kamp, seriefavoritt Førde. Foto: Petter Berg Macedo, T-A

Så er seriesesongen for Norges beste lag. Alle de åtte lagene hos både kvinnene og mennene spiller kamp denne helgen. I går ble det spilt tre kamper i hver klasse, og lagene som ikke hadde kamp i går, vil møte et av lagene som er på tur i dag.

Som mange sikkert har fått med seg, hadde NVBF innført nyvinninger denne helgen. I likhet med de fleste landene i Europa, og også brukt i offisielle landskamper og europacupkamper, blir e-scoresheet brukt til å føre resultatene. Det gamle papirskjemaet blir derfor nå bare brukt som en backup i starten. Så vidt vi har kunnet se, ble alle kampene i går ført på denne måten, til tross for svært liten tidsfrist fra NVBFs side for å få dette i gang.

Et annet verktøy som også skulle tas i bruk fra i går, ser derimot ut til å ha skapt større problem. Data Volley Media har etter det vi kan finne bare blitt brukt i Kolls hjemmekamper mot henholdsvis OSIs kvinner og Tromsøs menn, samt i kvinnekampen OSI-Førde, altså i halvparten av kampene som ble spilt i går. Dermed ble grunnlaget for å både bedømme de som har plukket flest poeng og de som havner på rundens lag dårligere enn det burde blitt. Vi håper klubbene kommer i orden med dette og får tatt i bruk dette verktøyet, som nå altså skal erstatte Poengliga.

Kampen i går ga nesten bare borteseire, resultatene ble:
Kvinner
Koll – Oslo 0-3
OSI – Førde 0-3
TVN – Viking 3-1
Menn
Koll – Tromsø 0-3
Stod – Førde 0-3
TVN – Viking 0-3

Resultatene av det som føres i Data Volley Media finner du her for kvinnene og her for mennene.

Legg igjen en kommentar