Publiserte artikler

VM 2018 presentert

I går holdt organisasjonskomiteen for mennenes VM i 2018 en pressekonferanse i Palazzo Poli i Roma der planene for neste års VM ble presentert. For første gang skal mennenes VM deles mellom to land, Bulgaria og Italia. Mesterskapet arrangeres i dagene 10.-30. september 2018, og skal innledes med en utendørskamp i Foro Italico i Roma, et anlegg der blant annet VM i sandvolleyball og kamper i World League har vært spilt.

Tjuefire lag skal delta i VM. Disse vil bli delt i fire puljer, der to av puljene spiller i Bulgaria og to i Italia. I Bulgaria vil det bli spilt kamper i Sofia, Varna og Ruse, i Italia i Roma, Bari, Bologna, Firenze og Milano, før det hele avsluttes i Torino.

Etter det innledende puljespillet, blir de to dårligste i hver pulje sendt hjem, mens de fire andre går videre til nytt puljespill. Hver pulje består da av fire lag, og to puljer er fortsatt i Bulgaria og to i Italia. I de nye puljene møter lagene lag de ikke har spilt mot tidligere, og de tar med seg poeng fra den første runden.

Fra puljespillet i andre runde kvalifiserer de fire puljevinnerne og de to beste toerne seg til tredje runde. Denne spilles i Torino, og de seks lagene deles i to puljer som spiller alle mot alle. De to beste i disse to puljene spiller så semifinaler før bronsefinale og finale, også dette i Torino.

Du kan lese mer om pressekonferansen hos FIVB her.

Legg igjen en kommentar