Publiserte artikler

Europamesterne topper ranking

Det europeiske volleyballforbundet CEV har offentliggjort nye rankinglister for kvinnene etter at EM i Aserbajdsjan og Georgia er ferdig. Dermed vil resultatene fra EM-sluttspillet og kvalifiseringen telle sammen med EM i 2015, VM i 2014 og Grand Prix eller European League i år, den av de to som gir flest poeng. Rankingen viser at Serbias EM-tittel sender dem til topps og dermed bytter plass med Russland, som etter seier i 2015 bare ble nr. 6 i år. Italia er fortsatt nr. 3, mens Nederland med sitt EM-sølv har avansert tre plasser og er nå nr. 4.

Av de nordiske landene er Finland fortsatt best, uforandret på en 20. plass. Sverige har falt tre plasser og er nr. 32, mens Danmark har gått fire plasser tilbake og er nr. 33. Norge har avansert til 35. plass, to plasser opp fra forrige liste, mens Island er nr. 41, som før, og Færøyene er en plassering dårligere enn sist og er nå nr. 45. Totalt har 48 land rankingpoeng hos kvinnene.

Hele rankinglisten finner du her. Du kan lese mer hos CEV her.

Legg igjen en kommentar