Publiserte artikler

Nye til VM

USA vant NORCECA. Foto: NORCECA

Tre lag kvalifiserte seg i løpet av sist uke til mennenes VM i Bulgaria og Italia 2018. I en turnering i Colorado Springs i USA med ti lag, gikk USA og Den Dominikanske Republikk til finalen, og var dermed klare allerede før siste kamp, mens bronsefinalen mellom Canada og Mexico ville avgjøre hvem som tok den siste plassen. Etter at Mexico åpnet best, viste Canada seg sterkest og får tur til Europa neste år etter seier 3-1 (21-25, 25-13, 27-25, 25-18). I turneringsfinalen slo USA Den Dominikanske Republikk 3-0 (25-17, 25-10, 25-12), og USA er dermed blitt NORCECA-mestere.

Opprinnelig skulle fem lag ha kvalifisert seg til neste års VM fra denne turneringen. Cuba og Puerto Rico ble imidlertid stående værfast på grunn av orkanene, og får derfor en ny sjanse i en ny turnering sammen med lagene som ble nr. 4 og 5 i Colorado Springs, Mexico og Guatemala skal de to siste lagene finnes. I tillegg til disse to lagene gjenstår nå tre lag fra Afrika før VM-lagene er fulltallige. Afrikakvalifiseringen skjer i Afrikamesterskapet 22.-29. oktober.

Et drømmelag ble kåret også i denne turneringen. Det består av følgende:
MVP: Micah Christenson (USA)
Beste opplegger: Pedro Rangel (Mexico)
Beste diagonal: Sharone Vernon-Evans (Canada)
Beste angripere: Aaron Russell (USA) og Stephen Maar (Canada)
Beste midter: Jose Martinez (Mexico) og Leonel Antonio Aragon (Guatemala)
Beste libero: Luis Chavez (Costa Rica)

Du kan lese mer hos FIVB her og hos NORCECA her.

Legg igjen en kommentar