Publiserte artikler

Europamestertittelen til Serbia

Gulljubel. Foto: CEV

Serbia vant i går finalen i EM for kvinner ved å slå Nederland 3-1 (25-20, 25-22, 18-25, 25-18) foran 3.600 tilskuere i National Gymnastics Arena i Aserbajdsjans hovedstad Baku. Med det tok Serbia EM-gull for andre gang, forrige gang vant laget i Beograd i 2011. Bronsemedaljene tok Tyrkia. De slo hjemmelaget i bronsefinalen med 3-1 (22-25, 25-21, 25-14, 25-8). Den videre rekkefølgen i sluttspillet i Aserbajdsjan og Georgia: 5. Italia, 6. Russland, 7. Hviterussland, 8. Tyskland, 9. Bulgaria, 10. Polen, 11. Kroatia, 12. Tsjekkia, 13. Ukraina, 14. Belgia, 15. Ungarn, 16. Georgia. Norge er blitt nr. 34 av de 36 lagene som deltok, plassen bak Danmark, som igjen var plassen bak Sverige.

Fire lag skal dele på arrangementet av EM-sluttspillet i 2019. Det er Tyrkia, Polen, Tsjekkia (ikke bekreftet) og Ungarn. Disse er dermed allerede nå klare for det sluttspillet. Det samme er de åtte best plasserte lagene i årets EM i tillegg til disse, det vil si Serbia, Nederland, Aserbajdsjan, Italia, Russland, Hviterussland, Tyskland og Bulgaria. De tolv siste av de tjuefire lagene som går til sluttspillet i 2019 finnes i kvalifiseringsturnering.

Det ble som vanlig kåret et drømmelag i EM. Det ser slik ut:
MVP: Tijana Bošković (SRB)
Opplegger: Laura Dijkema (NED)
Diagonal: Lonneke Slöetjes (NED)
Kanter: Brankica Mihajlovic (SRB) og Anne Buijs (NED)
Midter: Eda Erdem Dündar (TUR) og Stefana Veljkovic (SRB)
Libero: Valeriya Mammadova (AZE)

Serbia, med sine drøyt 7 millioner innbyggere, er blitt beste land i årets EM for seniorer, etter som de i tillegg til kvinnenes gull sikret seg bronsemedaljene i mennenes EM.

Resultater og reportasjer fra årets EM finner du hos CEV her.

Legg igjen en kommentar