Publiserte artikler

Canada og Cuba VM-klare

Canadaspillere kan juble for VM-plass. Foto: NORCECA

Canada og Cuba er lag nr. 16 og 17 som nå er klare for kvinnenes VM i Japan neste år. Canada gikk uten settap gjennom kvalifiseringsturneringen som de selv arrangerte i småbyen Langley ved Vancouver. Fire lag deltok i turneringen, og to av disse ville kvalifisere seg til 2018-VM. Allerede nest siste turneringsdag var det klart at Canada og Cuba ville få de to plassene etter at begge hadde slått de to andre deltakende lagene Nicaragua og St. Lucia. Den siste dagen slo altså Canada også Cuba 3-0, mens Nicaragua tok tredjeplassen i puljen etter 3-0 over St. Lucia.

NORCECA skal ha fire lag til med i VM. Disse blir funnet i to andre turneringer. De blir avviklet i henholdsvis Den Dominikanske Republikk og Trinidad & Tobago om to uker. Til da vil også to afrikanske lag og det siste laget fra Sør-Amerika være funnet og deltakerlisten med 24 lag i Japan er fullstendig. Se mer hos FIVB her, hos NORCECA her.

Legg igjen en kommentar