Publiserte artikler

Mer VM-kvalifisering

Matt Anderson og andre stjerner hos USA stiller i NORCECA-kvalifisering. Foto: NORCECA

Volleyballsammenslutningen for Nord-Amerika, Sentral-Amerika og Karibia, NORCECA, skal kvalifisere fem herrelag og seks damelag til neste års VM i henholdsvis Bulgaria/Italia og Japan. I den forbindelse har to kvalifiseringsturneringer startet. I Colorado Springs i USA deltar ti lag i klassen for menn. Opprinnelig skulle tolv lag delta her for å kvalifisere fem lag, men på grunn av orkanene i Karibia, kom ikke Cuba og Puerto Rico seg av gårde. Derfor vil tre av de ti lagene i USA kvalifisere seg, mens Cuba og Puerto Rico vil delta i en ny turnering senere i høst sammen med nr. 4 og 5 fra turneringen i Colorado Springs, og der vil de to siste lagene bli funnet.

De ti lagene som nå spiller i USA er Canada, Costa Rica, Den Dominikanske Republikk, Guatemala, Martinique, Mexico, St. Lucia, St. Vincent, Trinidad & Tobago og USA. De første kampene er spilt og du finner resultatene her.

Hos kvinnene er det tre turneringer. Den første starter i dag i Langley i Canada. Fire lag deltar, Canada, St. Lucia, Nicaragua og Cuba, og disse spiller alle mot alle. De to beste får plass i Japan. Resultatene kommer her.

De to siste turneringene starter om to uker og går i Den Dominikanske Republikk og i Trinidad & Tobago. Fra hver av disse går to lag til VM-sluttspillet. Se NORCECAS hjemmeside her.

Legg igjen en kommentar