Publiserte artikler

Poengliga ut, DataVolley inn

Føring av kamphandlinger. Ill.: DataProject.com

På sitt siste styremøte vedtok NVBF å innføre noen av det italienske firmaet DataProjects produkter i Mizunoligaen allerede denne sesongen. De produktene det gjelder i denne omgang er e-scoresheet, som vil føre til at kampskjema på papir forsvinner, noe som vil gjøre arkiveringsoppgaven til NVBF mye enklere. Samtidig letter det også arbeidet for kampsekretæren, etter som blant annet spillerlisten hentes fra en database, noe som igjen gjør lisenskontroll overflødig, siden dette også hentes fra databaser. Med e-scoresheet vil også resultatene kunne vises på nett etter hvert poeng, og tabellene er oppdatert og kan overføres NTB og aviser umiddelbart.

Det andre produktet som skal igangsettes ved seriestart, heter Click & Scout. Her registreres alle handlinger på nettbrett. Dermed kan det avleses hvem som skaffer poengene. Dette er en enklere versjon av DataVolley, men er også lettere å bruke.

Eliteklubbene får en utgift med innføringen, lisensen vil koste 350 euro pr. sesong. For at klubbene skal kunne være klare til seriestarten, vil NVBF arrangere kurs kommende helg.

Med innføringen av Click & Scout vil Poengliga forsvinne, etter som disse funksjonene da vil bli ivaretatt av de nye produktene.

Legg igjen en kommentar