Publiserte artikler

Tre nye VM-lag

Kim Yeonkoung er viktig for Sør-Korea. Foto: FIVB

På to steder i Asia er ti kvinnelag i gang med å spille kvalifisering til VM i Japan neste år. Fem lag danner en pulje i Almaty i Kasakhstan, fem andre lag spiller i Nakhon Patom i Thailand. Lagene i hver pulje spiller alle mot alle, og fra hver pulje går de to beste til VM-sluttspillet.

Når en spilledag gjenstår, er det allerede klart at fra puljen i Thailand har Thailand og Sør-Korea allerede kvalifisert seg, siden begge lagene har vunnet de tre kampene de har spilt og Nord-Korea, som står med to gevinster, har spilt alle sine fire kamper, mens de to siste lagene, Vietnam og Iran, står med bare tap.

I puljen i Kasakhstan har Kina vunnet tre kamper og er også klare, etter som de med tre ganger 3-0 ikke kan bli forbigått både av Taiwan og Kasakhstan. Mest sannsynlig tar Kasakhstan den siste plassen, siden de har poengløse Fiji igjen, mens Taiwan skal møte Kina i den siste kampen. Australia er det siste laget i puljen og blir trolig nr. 4.

Du kan lese mer om kvalifiseringen her. Resultatene kan du se her.

Legg igjen en kommentar