Publiserte artikler

Klart for kvinnenes EM

I morgen starter sluttspillet i EM i volleyball for seniorkvinnene. Mesterskapet er delt mellom to land, Georgia og Aserbajdsjan. Mesteparten av kampene vil bli spilt i Aserbajdsjan, i hovedstaden Baku, samt i Ganja/Göygöl. Sluttspillet vil være i Baku, men innledningspulje B har kampene sine i Georgias hovedstad Tblisi.

Som hos mennenes tilsvarende sluttspill, spiller seksten lag om medaljene. Lagene er delt i fire puljer som spiller alle mot alle. Puljevinneren går direkte til kvartfinale, mens nr. 2 i en pulje spiller playoff mot nr. 3 i en annen. Puljefireren har spilt ferdig og må reise hjem.

I Baku foregår puljespillet over fire dager. Siden samme hall brukes til to puljer, spilles tre kamper hver dag. De to andre puljene har spilt ferdig søndag 24. oktober, og bruker mandag til å forflytte seg til Baku før playoff tirsdag. Semifinalene spilles lørdag 30 september, finalene dagen etter.

De fire puljene er satt opp slik:
Pulje A (i Baku): Aserbajdsjan, Polen, Tyskland, Ungarn
Pulje B (i Tblisi): Georgia, Hviterussland, Italia, Kroatia
Pulje C (i Baku): Bulgaria, Russland, Tyrkia, Ungarn
Pulje D (i Ganja/Göygöl): Belgia, Nederland, Serbia, Tsjekkia

CEVs hjemmeside er her.

Legg igjen en kommentar