Publiserte artikler

Tyrkia til topps i VM U23

Tyrkisk gulljubel. Foto: FIVB

Alle de tre medaljene i kvinnenes verdensmesterskap i klassen U23 gikk til Europa. Etter at Tyrkia hadde slått Den Dominikanske Republikk 4-3 i semifinalen etter å ha ligget under 1-3, og arrangørlaget Slovenia hadde vunnet 4-1 over Bulgaria i den tilsvarende kampen, anså nok mange Slovenia som favoritter i finalen, ikke minst etter som de ikke hadde gitt fra seg et eneste poeng så langt i mesterskapet. Men Tyrkia ville det annerledes. De vant fire strake sett med sifrene 15-12, 15-11, 15-13, 15-8 og tok landets andre gull i et internasjonalt mesterskap, det forrige kom i VM U18 i 2011.

Bronsemedaljene gikk også til Europa. Bulgaria slo Den Dominikanske republikk 4-2 (12-15, 15-8, 15-11, 16-18, 15-11, 15-9). Den videre rekkefølgen: 5. Brasil, 6. Cuba, 7. Kina, 8. Thailand, 9. Egypt og Japan, 11. Argentina og Kenya.

Drømmelaget:
MVP: Hande Baladin (Tyrkia)
Beste opplegger: Eva Mori (Slovenia)
Beste diagonal: Iza Mlakar (Slovenia)
Beste kanter: Hande Baladin (Tyrkia) og Madeline Jazmin Guillen (Den Dominikanske Republikk)
Beste midter: Sasa Planinsec (Slovenia) og Beyza Arici (Tyrkia)
Beste libero: Zhana Todorova (Bulgaria)

Turneringens hjemmeside er her.

Legg igjen en kommentar