Publiserte artikler

Semifinaler i VM U23

Kan Tyrkia gå helt til topps? Foto: FIVB

Bortsett fra at arrangørlandet Slovenia tidlig ble klar for semifinalene i VM U23 for kvinner, ble kampene i går helt avgjørende for hvilke tre andre lag som skulle få en muighet til spill om medaljene. I pulje A hadde både Kina og Den Dominikanske Republikk mulighet til andreplassen bak Slovenia. Kina gjorde jobben med 4-2 over Argentina, mens Den Dominikanske Republikk tok det ene poenget som brakte dem forbi Kina med like mange seire, like mange poeng, men bedre settkvotient.

I pulje B ledet Bulgaria med fire kamper vunnet og 11 poeng foran Brasil, som hadde tre seire og 9 poeng og Tyrkia, også tre seire og 9 poeng. I siste runde i går slo imidlertid Tyrkia Bulgaria med 4-1, mens Brasil rotet seg bort mot Cuba og tapte 1-4. Dermed gikk Tyrkia til topps på tabellen med flere poeng enn Bulgaria, mens Brasil må spille om plassene 5-8.

Semifinaleoppsettet ser slik ut:
5-8: Kina – Cuba og Brasil – Thailand
1-4: Tyrkia – Den Dominikanske Republikk og Slovenia – Bulgaria

Tre av fire semifinalister er altså europeiske. Turneringens hjemmeside er her.

Legg igjen en kommentar