Publiserte artikler

Ny CEV-ranking

Etter EM i Polen har le Confédération Européenne de Volleyball (CEV) oppdatert rankinglistene for mennenes landslag i Europa. Med EM-gullet har Russland tatt et steg opp  på listen siden forrige rankingliste, som kom etter at World League var ferdig i juli, og deler nå førsteplassen med Frankrike. I toppen ellers har Polen byttet plass med Italia, selv om Polen ble slått ut i playoff og Italia i kvartfinalen, og er nå nr. 4 og 5.

For Norges del har innsatsen i EM-kvalifiseringen på Sotra i fjor vår resultert i at laget har avansert fire plasser på listen og er nå nr. 31, en plass vi deler med Ungarn, som vi husker ble slått på Sotra. Vi legger også merke til at Sverige, som vant sin kvalifiseringspulje og tok seg et steg videre i EM, har gått fram hele fem plasser og er nr. 19, mens Danmark har falt fire plasser til 26. plass. Best i Norden er fortsatt Finland, som ligger uforandret som nr. 10.

I alt er  47 land med på listen, og resultatene som teller med er EM i 2015 og 2017, VM i 2014 og det som gir flest poeng av World League og European League. Listen vil bli brukt når puljene til EM i 2019 skal settes opp.

Hele listen finner du her.

Legg igjen en kommentar