Publiserte artikler

EM-organiseringen 2019

Ikke før er EM 2017 ferdig, før mer og mer om opplegget for 2019-mesterskapet slippes. Fra før vet vi at antall lag utvides fra 16 til 24, og for mennenes del skal mesterskapet fordeles på fire land, Belgia, Frankrike, Nederland og Slovenia. Når EM 2017 nå er ferdig, er det også klart hvilke tolv lag som er forhåndskvalifiserte. Det var bare Nederland av arrangørlandene som ikke kom blant de tolv beste i dette EM, de ble nr. 14 totalt, så de elleve resterende plassene kom til lagene som havnet på de elleve første plassene i EM 2017. De er i rekkefølge: 1. Russland, 2. Tyskland, 3. Serbia, 4. Belgia, 5. Italia, 6. Bulgaria, 7. Tsjekkia, 8. Slovenia, 9. Frankrike, 10. Polen, 11. Tyrkia.

For øvrig endte Norge som nr. 32 totalt i dette mesterskapet, etter at laget ble nr. 2 i sin pulje i første kvalifiseringsrunde.

Det som nå ellers ser ut til å være klart angående 2019-mesterskapet, er at de 24 lagene deles i puljer på seks som spiller fem kamper alle mot alle, en pulje i hvert av de fire landene. Det blir også åttendedels- og kvartfinaler i hvert av landene, mens semifinalene spilles i Slovenia og Frankrike, og finalene i Paris. Det siste medfører at det blir en dags pause mellom semifinalene og finalene, siden lagene som spilte semifinale i Slovenia må få tid til å ta seg til Paris og få minst en trening i kamphallen.

 

Legg igjen en kommentar