Publiserte artikler

Tyskland-Russland i finalen

Jovovic t.h. og Böhme i duell ved nettet. Foto: CEV

Etter sitt solide spill så langt i europamesterskapet, der de hittil ikke har avgitt sett, var Russland favoritter til å ta den ene finaleplassen i Kraków i Polen. Og semifinalemotstanderne Belgia ble heller ikke levnet store muligheter. Belgia, under ledelse av sin nye trener Vital Heynen, forøvrig også trener for klubblaget til Andreas Takvam, Friedrichshafen, har tatt store steg internasjonalt denne sesongen, blant annet med en sjuendeplass i World League, og har også med gode kamper i Polen spilt seg til semifinalen, senest ved å slå ut Italia med 3-0 i kvartfinalen. Men mot Russland hadde de ingen sjanse. De ble servet, smashet og blokket i senk av et inspirert russisk lag med Dmitri Volkov i spissen, og til tross for at Heynen forsøkte å stoppe motgangen ved stadige spillerbytter, var det nytteløst. Russland tok sin femte strake 3-0-seier i mesterskapet, denne gang med sifrene 25-14, 25-17, 25-17.

Om kampen Russland-Belgia var ren overkjøring, var den andre semifinalen i går mellom Serbia og Tyskland desto mer spennende. Serbia var regnet som favoritter på forhånd, og så ut til å leve opp til dette ved å lede klart fra start, en ledelse som riktig nok ble knappet inn og gjort spennende mot slutten. Og i det andre hadde Serbia totalt grepet på kampen, ikke minst fordi tyskernes stjerne Grozer slet. Men i mesterskapet i Polen er det ti minutters pause mellom andre og tredje sett, og det så ut til at tyskerne hadde brukt denne pausen best. De kom tilbake fullt konsentrerte, mens serberne så ut til å tro at det hele var avgjort. Der tok de feil, for de ble nedsablet av Tyskland, og plutselig var det spenning i kampen. Serbernes mottak begynte å slite mer og mer, flere tyskere tok angrepsansvar samtidig som Grozer fikk tak på spillet sitt, og en innbyttet midtspiller Böhme forsterket blokk og angrep i midten.

Serbia så likevel ut til å kunne ro det hele i land med to matchballer i det fjerde og ledelse 10-8 i femte, men tyskerne var i støtet, holdt hodene kaldest og er i sin første EM-finale med 24-26, 15-25, 25-18, 27-25, 15-13. Så da blir det bronsefinale i dag på Serbia. Kl. 17:30 møter de Belgia, mens finalen Tyskland-Russland går kl. 20:30.

Du finner alle resultat og artikler her. Kampene streames på YouTube sjekk her. Se også hjemmesiden her.

Legg igjen en kommentar