Publiserte artikler

Semifinalistene funnet

Belgias Rousseaux har spilt på lag med Andreas Takvam denne sesongen. Her lurer han Italias blokk. Foto: CEV

I mennenes EM i volleyball i Polen ble semifinalistene klare i går kveld. To kvartfinaler ble spilt i Katowice, to i Kraków. Bare en av kampene gikk til mer enn tre sett. Det var i Katowice, der Tyskland måtte bruke fire for å slå Tsjekkia 25-22, 16-25, 25-23, 25-20. Tsjekkia har vært en positiv overraskelse i dette mesterskapet, og det unge mannskapet hadde heller ingen respekt for favorittene fra Tyskland. Men Tyskland har György Grozer, og når laget sliter, får han leggene. Hos Tsjekkia er ikke Michal Finger stort dårligere, men totalt ble tyskernes jevnere lag avgørende.

I den andre kampen i Katowice bekreftet Belgia at de har tatt store steg i det siste. Italia, uten Zaytsev på grunn av hans individuelle skoavtale, var dårligere i det meste, og ble til dels blokket i senk. Med 25-21, 25-11, 25-23 er Belgia klare for EM-semifinale for første gang i lagets historie.

I semifinalen vil de nok ikke få det lett mot Russland, som har spilt overbevisende så langt i mesterskapet, ikke minst i gårsdagens kvartfinale mot Slovenia. For fjerde gang på rad i EM vant Russland 3-0, nå med 25-17, 25-19, 25-19. Slovenia har et godt lag, men alle må spille på topp skal de ha mulighet mot Russland. Det gjorde de ikke denne gangen, bare Tine Urnaut og Alen Pajenk kunne matche russernes angrepseffekt, de andre så ut til å ha for stor reskept for motstanden. Og selv om midtspiller Kozamernik måtte ut med en overtrakk i det siste settet, var løpet likevel kjørt.

Den siste kampen i går kveld i Kraków endte også 3-0, men ble likevel veldig underholdende, ikke minst på grunn av en svært inkonsekvent dommer som sørget for å heve temperaturen både hos Serbia og Bulgaria, men også fordi to gode og jene lag møttes og der utfallet av settene ikke var gitt under veis. Serbia hadde riktig nok god kontroll på det første settet, men i det andre ledet Bulgaria blant annet 8-3, og i det tredje hadde laget settball som lagets stjerne Sokolov slo ut. Det som i stor grad felte laget, var at opplegger Bratoev ikke ble byttet tidligere, for laget har mye god angrepskraft. Samtidig må trener Konstantinov ta en avveining om han skal bruke sin beste mottaker og få en lavere blokk, eller blokk- og angrepshøyde, men dårligere mottak i stedet. Det jevne sistesettet endte nå med at Uros Kovacevic vant en del utrolige ballvekslinger som til slutt ble avgjørende. Settsifrene til slutt ble 25-21, 25-22, 28-26.

Semifinalene i morgen spilles i Kraków og går slik:
Kl. 17:30 Serbia – Tyskland
Kl. 20:30 Russland – Belgia

Russland er nok favoritt mot Belgia, mens Serbia må være på topp om de skal slå Tyskland.

Du kan følge resultatene her, eller se streaming av kampene her. Turneringen har også egen hjemmeside, sjekk her.

Legg igjen en kommentar