Publiserte artikler

Fire land deler på EM 2019

Det europeiske volleyballforbundet CEV har offentlig gjort at sluttspillet i EM i volleyball i 2019 både for kvinner og menn skal deles mellom fire land. Hos mennene blir arrangørskapet delt mellom Belgia, Frankrike, Nederland og Slovenia for sluttspillet som går mellom 13. og 29. september 2019. Dato for kvinnenes avsluttende kamper er ikke satt ennå, men der vil arrangørlandene bli Polen, Tsjekkia, Tyrkia og Ungarn.

Nytt i 2019 blir også at 24 land skal delta i sluttspillet, mot 16 nå. De 12 beste fra 2017-mesterskapet er direkte kvalifiserte til 2019, det betyr hos mennene de lagene som gikk til playoff denne gangen, mens de 12 siste blir funnet i kvalifisering. CEVs president Aleksandar Boričić skal holde en pressekonferanse i morgen. Der vil han trolig offentliggjøre en ny kvalifiseringsordning ved at de påmeldte lagene deles i puljer på fire, og der lagene møtes i borte-hjemmekamper med start på de to første kampene allerede 3. januar 2018 og 6.-7. januar. Hvis dette stemmer, får NVBF en utfordring med oppsettet i Mizunoligaen, som har flere kamper i den første januarhelgen. Forutsetningen her er selvsagt at NVBF melder på lagene til EM-deltakelse.

Du kan lese CEVs melding om arrangørlandene her og her.

Legg igjen en kommentar