Publiserte artikler

VM-sølv

Den norske blokken gjør seg klar mot USA. Foto: Sportcamp Loutraki

Det ble finale på Norge i “2017 Global Cup World Senior Volleyball Championship” i klassen menn 45+ i Loutraki i Hellas søndag. Etter tap 1-2 mot Italia tidlig søndag morgen, måtte Norge slå Israel for å få en ny mulighet til gull. Dette fordi mesterskapet ble spilt på samme måte som sandvolleyball gjorde før de gikk over til semifinaler og finaler. Et lag må på denne måten tape to kamper for å være slått ut.

Kampen mot Israel ble god og jevnspilt, men de norske spillerne viste seg best trent og vant i to jevne sett. Dermed var det klart for ny kamp mot Italia, den tredje kampen søndag og den åttende totalt i turneringen. Med seier til Norge her, ville lagene ha hvert sitt tap, og i så fall ville det bli et golden set til 25. Norge gikk hardt ut og ga ikke italienerne noen mulighet, 25-13 til Norge i første sett. Det andre settet ble jevnspilt og Norge hadde sine muligheter. Men det italienske laget er godt og slet seg til 27-25. Etter det greide ikke Norge reise seg og måtte se Italia sige fra til 15-11.

Sølv er likevel det sterkeste et norsk landslag har prestert i et internasjonalt mesterskap, tidligere var bronse i EM 40-50 best. Det var altså et lag for framtiden som deltok i Hellas, så vi er spent på hva Mats Bentsen, Knut Gomnæs, Bjørn Harald Hansen, Ola Hestnes, Trym Holter, Ørjan Kvalvik, Gunnar Lindstøl, Eirik Roness, Jan Gaute Sannarnes og Asbjørn Vølstad, og eventuelt andre som nå tar steget opp i denne årsklassen, kan prestere framover. Neste VM går om to år, så de kommende norgesmesterskapene vil gi en pekepinn på hvem som tar en plass på laget da.

Ti lag deltok i klassen i mesterskapet, og bronsen gikk til Israel. Du kan lese mer om Global Cup her. Her kan du også se en del bilder.

Legg igjen en kommentar