Publiserte artikler

Argentina vant VM U23

Gullvinnerne Argentina. Foto:FIVB

Argentinas landslag for menn i klassen U23 skapte historie da de i går for første gang sendte et argentinsk lag til topps i et verdensmesterskap. Det skjedde da de regjerende mesterne Russland ble slått i finalen med 4-2 (15-10, 15-11, 16-14, 14-16, 13-15, 15-9). Som kjent ble nytt poengsystem testet ut i dette mesterskapet, kampene ble spilt i best av sju sett til 15 (settene måtte fortsatt vinnes med minst to poeng). En annen test var at serverne måtte lande bak banen etter serve.

Den videre rekkefølgen i mesterskapet: 3. Cuba, 4. Brasil, 5. Egypt, 5. Japan, 7. Iran, 8. Kina, 9. Polen og Tyrkia, 11. Mexico og Algerie. Spesielt for Polen, med sine rike volleyballtradisjoner, er det nok skuffende å bli slått ut før sluttspillet.

VM-sluttspillet gikk i Cairo, og det ble som vanlig kåret et drømmelag. Det ser slik ut:
MVP: German Johansen (Argentina)
Opplegger: Matias Sanchez (Argentina)
Diagonal: Hisham Ewais (Egypt)
Kanter: Denis Bogdan (Russland) og Miguel Gutierrez (Cuba)
Midter: Ivan Iakovlev (Russland) og Matheus Bispo (Brasil)
Libero: Rogerio Filho (Brasil)

FIVBs hjemmeside for turneringen er her.

Legg igjen en kommentar