Publiserte artikler

Klart for EM

Stort format ove EMs åpningskamp. Foto: CEV

Mennenes EM-sluttspill i volleyball blåses i gang i Polen i morgen. Og i likhet med da VM gikk i Polen for tre år siden, skal åpningskampen foregå på Warszawas nasjonale fotballstadion med anslagsvis 65.000 tilskuere. Og som for tre år siden, er det Polen og Serbia som møtes i den storslåtte åpningskampen. Selve åpningsseremonien innledes kl. 18:30, mens den første serven settes i gang to timer senere.

Som kjent er det siste gang EM-sluttspillet avvikles med 16 lag. Neste gang, i 2019, vil hele 24 lag få muligheten til å spille om medaljene. De seksten lagene som deltar denne gangen er delt i fire puljer. Foruten den ene kampen i Warszawa, spilles innledningspuljene i Gdańsk, Szczecin, Kraków og Katowice. Puljene ser slik ut:
Pulje A (i Gdańsk); Estland, Finland, Polen, Serbia
Pulje B (i Szczecin): Italia, Slovakia, Tsjekkia, Tyskland
Pulje C (i Kraków): Bulgaria, Russland, Slovenia, Spania
Pulje D (i Katowice): Belgia, Frankrike, Nederland, Tyrkia

Finalen spilles i Kraków søndag 3. september.

I tillegg til åpningskampen i Warszawa, spilles tre andre kamper i morgen. Det er:
Kl. 17:30 Finland – Estland
Kl. 17:30 Bulgaria – Russland
Kl. 20:30 Spania – Slovenia

Alle resultatene finner du her. YouTube vil vise mye fra EM, sjekk her.

Legg igjen en kommentar