Publiserte artikler

Takvam omskoleres

Andreas når høyt som midtspiller, her på landslaget. Foto: CEV

Sotrastrilen Andreas Takvam spilte stort som midtspiller for den tyske toppklubben VfB Friedrichshafen sist sesong. Blant annet kåret det tyske volleyballmagasinet volleyball.de ham til den beste angriperen i Tyskland. Men i en artikkel på hjemmesiden til Friedrichshafen forteller Andreas at han har reist tidlig tilbake til Friedrichshafen for å forsøke å omskolere seg fra midtspiller til kantspiller. Sammen med blant andre den tyske landslagsliberoen Markus Steuerwald har han nå intensiv trening i servemottak, samt endring av løpeveier i angrep og armsving. Etter som Friedrichshafen har fått tilgang av den tyske landslagsmidtspilleren Philipp Collin, vil det helt klart styrke laget om Andreas kan ta en plass på kanten.

Det er ellers ikke uvant for Andreas å være servemottaker. Han har flere somre som sandvolleyballspiller bak seg, og der slipper en sjelden unna å bli servet på. Og som ung spiller i Nyborg, ble han også testet som servemottaker, blant annet i en europacupkamp. Så det blir spennende å se om overgangen lykkes. Da kan Friedrichshafen kanskje også ta seriegullet, etter at de sist sesong vant alt unntatt dette i Tyskland.

Artikkelen på Friedrichshafens nettside ser du her, en video fra intervjuet er her.

Legg igjen en kommentar