Publiserte artikler

VM for yngre

Klart for start i Kairo. Foto: FIVB

Tre verdensmesterskap i de yngre årsklassene starter i dag. I Argentina spiller jenter U18, i Bahrain gutter U19 og i Egypt gutter U23. I de to yngste årsklassene deltar 20 lag, mens 12 lag kjemper om mesterskapet i U23. VM U23, som går i Kairo, er spesielt interessant denne gangen fordi en del nytt skal testes ut. Blant annet skal kampene spilles i best av sju sett, der alle settene spilles til 15. Seier med 4-0, 4-1 og 4-2 gir 3 poeng, 4-3 gir 2 poeng til vinneren og 1 til taperen. Lagene skifter side etter andre, og eventuelt fjerde, femte og sjette sett, men ikke midt i det sjuende, så vidt vi har forstått. Pausen mellom settene kortes til 2 minutter, teknisk time out fjernes, men det kan bes om to time out fra hvert lag pr. sett. En annen endring blir også at serveren ikke kan lande på spilleflaten ved serve, men et opprinnelig forslag om at tremetersmasher ikke kan lande foran tremeteren fornuftig nok ikke er tatt med. Det skal bli interessant å se hvordan dette arter seg, kampene vil bli vist på YouTube, sjekk her. De første kampene i dag er Brasil-Mexico og Tyrkia-Kina, og de starter kl. 14:30.

Lagene i VM U23 er delt i to puljer som spiller alle mot alle, og der nr. 1 og 2 går til semifinale. Finalen spilles 25. august. Puljene ser slik ut:
Pulje A: Brasil, Cuba, Egypt, Japan, Mexico, Polen
Pulje B: Algerie, Argentina, Iran, Kina, Russland, Tyrkia

FIVBs side for turneringen er her.

Mesterskapet for jenter U18 går i byene Santa Fe og Rosario i Argentina. De tjue lagene som deltar der delt i fire puljer som spiller alle mot alle. Lagene som blir sist i puljene går sammen i en ny pulje som spiller alle mot alle om plassene 17-20. De andre spiller åttendedelsfinaler der nr. 1 i en pulje møter nr. 4 i en annen, osv. Finalen spilles natt til mandag 28. august norsk tid. Turneringens hjemmeside er her.

Gutter U19 avvikler mesterskapet på samme måte som jenter U18. Kampene spilles i Riffa i Bahrain, og de første kampene starter kl. 12:00 norsk tid i dag, med finale søndag 27. august. Turneringens hjemmeside her.

Legg igjen en kommentar