Publiserte artikler

Polen vant Wagner-turneringen

Premiepallen i Wagnerturneringen. Foto: volleyball.it

Frankrike så ut til å gå mot seier i den årlige polske minneturneringen for Hubert Jerzy Wagner, som denne gangen ble spilt i Krakow. I de to første kampene slo de nemlig både Polen og Russland 3-2, og den siste kampen var mot Canada, som hadde tapt sine to første kamper. Men trener Tillie valgte å spille med sine nest beste spillere, og mot et inspirert Canada, som har brukt denne turneringen til å forberede seg til NORCECA-mesterskapet om noen uker, hadde ikke Frankrike muligheter til å vinne, men tapte 0-3 (22-25, 21-25, 22-25).

Dermed var det klart at vinneren av den siste kampen i går, Polen mot Russland, ville gå til topps med like mange seire som Frankrike, men med flere poeng. Og selv om Polens trener di Georgio også sparte flere av sine beste, greide de å snu 0-2 til å vinne 3-2 (16-25, 19-25, 25-20, 25-22, 15-12) og dermed vinne turneringen.

Resultatene fra de første to dagene:
Russland – Canada 3-1
Frankrike – Polen 3-2
Polen – Canada 3-0
Frankrike – Russland 3-2

Det ble kåret et drømmelag etter turneringen. Det ser slik ut:
MVP: Maxim Mikhaylov (Russland)
Beste opplegger: Benjamin Toniutti (Frankrike)
Beste diagonal: Dawid Konarski (Polen)
Beste kanter: Dmitriy Volkov (Russland) og Steven Marshall (Canada)
Beste midter: Bartłomiej Lemański (Polen) og Ilias Kurkajev (Russland)
Beste libero: Jenia Grebennikov (Frankrike)

Legg igjen en kommentar