Publiserte artikler

Brasil til VM

Brasils mestere. Foto: CSV

Mennenes mesterskap for Sør-Amerika ble ferdigspilt i uken, og der tok Brasil sitt 31. (!) mesterskap etter at Venezuela ble slått 3-0 (25-21, 25-6, 25-18) i finalen. Siden mesterskapet ble opprettet i 1951, er det bare en gang Brasil ikke har vunnet, og det var i 1964, da de ikke deltok. I og med mesterskapet, sikret Brasil seg også plass i VM neste år. Sør-Amerika har to plasser i mesterskapet, og den andre som får plass blir funnet i en turnering som spilles i Argentina med start 31. august. Brasil har deltatt i alle verdensmesterskap siden de deltok første gang i 1956. Denne gangen blir deres 17. opptreden.

Sør-Amerika-mesterskapet ble avviklet i Chile, og de som på forhånd var regnet som Brasils største utfordrere, Argentina, tok bronsemedaljene, etter å ha blitt slått 3-2 av Venezuela i semifinalen. Brasils opplegger Bruno ble forøvrig mesterskapets MVP. Resultatene fra mesterskapet finner du her.

Kvinnenes mesterskap starter tirsdag og spilles i Colombia.

Legg igjen en kommentar