Publiserte artikler

Italia vant EM U16

Glade italienske vinnere. Foto: CEV

Italia ble det første landet som vant et europamesterskap for jenter født 2002 og senere. Sluttspillet med tolv lag har gått i Bulgaria, med Sofia som vertsby for de avsluttende kampene i Hristo Botev Hall. I finalen ble Russland slått 3-0 (25-22, 25-22, 25-17). Italia ble verdige mestere i dette første mesterskapet i klassen. I løpet av hele turneringen ga de fra seg bare ett sett.

Arrangørlandet fikk også med seg medaljer, Hviterussland ble slått 3-2 (20-25, 25-16, 25-14, 20-25, 25-13) i bronsefinalen. Den videre rekkefølgen på lagene som deltok i Bulgaria ble: 5. Nederland, 6. Tyrkia, 7. Romania, 8. Hellas, 9. Tsjekkia, 10. Finland, 11. Danmark, 12. Belgia. Norge var ikke påmeldt.

Drømmelaget ser slik ut:
MVP: Tatiana Kadochkina (Russland)
Opplegger: Sofia Monza (Italia)
Diagonal: Merilin Nikolova (Bulgaria)
Kanter: Aleksandra Georgieva (Bulgaria) og Kseniya Liabiodkina (Hviterussland)
Midter: Claudia Consoli (Italia) og Elizaveta Kochurina (Russland)
Libero: Francesca Magazza (Italia)

Du finner alt om mesterskapet hos CEV her. Og i og med at Italia også vant det første U17-mesterskapet som er arrangert tidligere i måneden, ser framtiden for italiensk volleyball fortsatt lys ut.

Legg igjen en kommentar