Publiserte artikler

Sand-VM U21

Modell av anlegget i Nanjing. Foto: FIVB

VM i sandvolleyball for spillere født 1997 og senere er i gang i Nanjing i Kina. I dag har det blitt spilt kvalifisering til hovedrunden som starter i morgen. I utgangspunktet skulle det spilles om fire plasser både for guttene og jentene, men som så ofte før i disse turneringene, viser det seg at ikke alle lagene møter til preliminary enquiry, noe som gir plass til lag som taper i kvalifiseringen. I alt deltok 19 jentelag og 21 guttelag i kvalifiseringen.

I hovedrunden deltar 32 lag i hver klasse. Norge har meldt på ett lag. Det er laget med Jakob Solgaard Thelle og Aleksander Sandlie Sørum. Laget var på forhånd klare for hovedrunden og spiller dermed sin første kamp i morgen. De 32 lagene er delt i puljer på fire, og de tre beste i hver pulje går til eliminasjonsspill. Puljemotstanderne til Thelle-Sørum er Blom-Penninga fra Nederland, A.Aghajani-Javad.F fra Iran og Gabriel-Rafael fra Brasil. Kampoppsettet er ikke klart i skrivende stund, men det vil komme her.

I fjor tok Anders Berntsen Mol og Mathias Berntsen en fjerdeplass i mesterskapet, mens Jakobs søster Helene i par med Sunniva Helland-Hansen ble slått ut i den siste kvalifiseringskampen. Begge vinnerne var fra Brasil, George-Arthur hos guttene og Duda-Ana Patricia hos jentene. De to siste er i Nanjing for å forsvare tittelen og må regnes som store favoritter.

Kommentarer (1)