Publiserte artikler

Satellitturneringer

Kristian Lund dømmer i Laholm. Foto: privat

Det arrangeres to sandvolleyballturneringer under CEVs satellittparaply denne helgen, en turnering for kvinner og en for menn. Kvinnenes turnering går i Laholm, sør i Halland i Sverige, og startet med kvalifisering i går. Seksten lag spilte kvalifisering om åtte ledige hovedrundeplasser. Ingen av disse lagene var norske, men to norske lag har fått plass direkte i hovedrunden på bakgrunn av tidligere resultater. Det er Victoria Faye Kjølberg-Ane Guro Tveit Hjortland og Ingrid Lunde-Oda Johanne Ulveseth. De starter spillet i hovedrunden, som spilles med dobbel eliminasjon, i formiddag. Kjølberg-Hjortland møter Placette-Chamereau fra Frankrike kl. 11:50, mens Lunde-Ulveseth har sin første kamp mot arrangørlandets Simonsson-Yoken kl. 12:40.

Vi nevner også at to norske dommere er med, Ronny Sterten og «the bearded Beach Ref» Kristian Lund fra Finnsnes, nå bosatt i Sverige. Resultatene fra turneringen finner du her. Les også artikler hos CEV her og hos det svenske forbundet her.

Herrenes satellitt arrangeres i Kharkiv i Ukraina. Denne arrangeres på samme måte som den svenske, kvalifisering med singel eliminasjon, hovedrunde med seksten lag i dobbel. I Kharkiv starter kvalifiseringen i dag, og mens ingen norske lag har fått direkte plass i hovedrunden, må de to som deltar ut i kvalifisering i dag. Dessverre er det ikke mulig å få begge til hovedrunden, for rankingen har ført til den uheldige situasjonen at Christian Helland-Jørn Olav Gamlemoen og Bjarne Nikolai Huus-Svein Oddmund Solhaug møter hverandre. Dermed må det ene norske laget hjem etter kampen, det andre får minst to kamper til i hovedrunden.

Kampen spilles kl. 13:00 norsk tid, resultatene kommer her. Hovedrunden starter i morgen. Les også artikkel hos CEV her.

Begge turneringene avsluttes søndag, og laola1.tv streamer fra begge fra lørdag, sjekk her.

Legg igjen en kommentar