Publiserte artikler

To semifinalister klare

Nalbert, Brasils tidligere kaptein var godt påkledd tilskuer. Foto: WoV

Det er jevne og spennende kamper i sluttspillet i World League i Curitiba i Brasil, og før  den tredje og siste puljespilldagen i kveld er det meste åpent om hvem som vil gå til semifinalene fredag. Kampene i går ga likevel en avklaring. De to lagene som spilte sin andre og siste puljekamp i går, slo tilbake etter tap og vant sine kamper, og med det er de garantert semifinale. De to andre semifinalistene vil derimot ikke bli klare før i kveld.

Canada ble første lag til å sikre seg semifinaleplass. Tirsdag tapte de 1-3 for Brasil, men etter som de slo Russland 3-0 (25-23, 29-27, 25-17) i går, kan de ikke bli forbigått av begge de to andre lagene. Så den andre semifinalisten blir enten Brasil eller Russland, der Brasil greier seg med ett sett.

USA tapte første puljekamp mot Frankrike med 2-3. I går møtte de Serbia, og med seier 3-1 (25-22, 25-23, 19-25, 25-22) har de 4 poeng og skal spille semifinale. Med 3 poeng i kveldens kamp vil Serbia ta den andre semifinaleplassen og fortsatt ha mulighet til å forsvare fjorårets seier, hvis ikke spiller Frankrike semifinale.

Det er ellers kaldt å spille World League denne gangen. Det er vinter i Brasil og kaldere enn vanlig for årstiden. Og siden turneringen spilles på en fotballstadion med tak over, ligger temperaturen på bare rundt 14 grader, noe som egentlig bryter med FIVBs regler for store arrangement. De sier nemlig at det skal være mellom 16 og 25 grader i slike sammenheng. Så publikum er svært godt påkledd, og det er mange av spillerne også.

Du finner alt om World League på FIVBs hjemmesider her. Kampene kan du følge på YouTube, og også se dem i ettertid, sjekk her.

Legg igjen en kommentar