Publiserte artikler

Grand Prix 2017

Brasil vant Grand Prix i fjor. Foto: FIVB

I morgen spilles de første kampene i denne sesongens verdensomspennende turnering for kvinnelandslag, Grand Prix. Som i fjor deltar 32 lag fordelt på tre divisjoner, og den følger samme mønster som tidligere sesonger, og som også ble brukt i mennenes World League i år: lagene samles i puljer med fire lag som spiller alle mot alle. De to øverste divisjonene, med tolv lag i hver, spiller puljespill over tre helger, den laveste divisjonen har åtte lag og spiller over to helger. Sluttspillet i tredje- og andredivisjon spilles som final four, mens i førstedivisjon samles de fem beste pluss arrangør Kina. Tredjedivisjon avgjøres helgen 22.-23. juli, andredivisjon helgen etter, mens hos de beste faller avgjørelsen 2.-6. august.

Følgende lag deltar i Grand Prix i år:
1. divisjon: Belgia, Brasil, Den Dominikanske Republikk, Italia, Japan, Kina, Nederland, Russland, Serbia, Thailand, Tyrkia og USA
2. divisjon: Argentina, Bulgaria, Canada, Kasakhstan, Kenya, Korea, Kroatia, Peru, Polen, Puerto Rico, Tsjekkia og Tyskland
3. divisjon: Australia, Algerie, Aserbajdsjan, Colombia, Kamerun, Mexico, Trinidad og Tobago og Ungarn

Hjemmesiden til Grand Prix er her.

Legg igjen en kommentar