Publiserte artikler

EM U17

Finland i blått måtte tåle tap mot Tyrkia i første sluttspillkamp. Foto: CEV

Sluttspillet i europamesterskapet i volleyball for gutter født 2001 og senere startet i går i Konya i Tyrkia. Det er første gang dette mesterskapet arrangeres, og etter at kvalifiseringen ble spilt i april, er nå tolv lag i gang med puljespill. De tolv lagene er delt i to puljer som spiller  alle mot alle innbyrdes i puljene. De to beste i puljene går til semifinalene, mens nr. 3 og 4 skal spille semifinaler om plassene 5-8. De to dårligste har spilt ferdig etter puljespillet. Finalen spilles tirsdag 11. juli.

Det nye ellers med denne turneringen, er at den første kvalifiseringsrunden gikk i sone-regi. Fra vår sone, NEVZA, gikk Finland direkte til sluttspillet, mens Danmark og Island gikk til andre runde. Norge deltok ikke. Verken Danmark eller Island tok seg til det pågående sluttspillet, der puljene ser slik ut:
Pulje I: Bulgaria, Finland, Hellas, Nederland, Serbia, Tyrkia
Pulje II: Belgia, Hviterussland, Italia, Russland, Spania, Tsjekkia

CEVs side for turneringen finner du her.

Legg igjen en kommentar