Publiserte artikler

Ukraina vant European League

Geir Vestbø overvåker Ukrainas opplegger i semifinalen mot Sverige. Foto: CEV

Ukraina viste seg sterkest da finalen i mennenes European League ble spilt i Gentofte Sportspark i går. Mange hadde ventet at rutinerte Makedonia med verdensstjernen Nikola Gjorgjev i spissen, endelig skulle greie å vinne finalen i European League etter at de hadde tapt de to foregående. Men turneringsdebutantene Ukraina viste seg klart sterkest i serve- og mottakskampen, og med et mye bedre servemottak enn Makedonia, fikk Ukraina brukt sin svært gode midtspiller Maksym Drozd, som var bortimot ustoppelig i angrep og også bidro med tre ess og tre blokkpoeng. Makedonia greide å kjempe seg til settseier i det tredje settet, men det var også alt, Ukraina avsluttet overlegent og vant 3-1 (25-15, 25-22, 24-26, 25-13).

Et annet debuterende lag i turneringen, Sverige, sikret seg bronsen med 3-1 (25-23, 16-25, 25-19, 25-21) over arrangørene Danmark.

Et Dream Team ble utnevnt etter turneringen. En del navn var kanskje noe overraskende, men laget ser slik ut:
MVP: Maksym Drozd. Ukraina
Opplegger: Volodymyr Kovalchuk, Ukraina
Diagonal: Nikola Gjorgiev, Makedonia
Kanter: Oleksiy Klyamar, Ukraina og Rasmus Breuning Nielsen, Danmark
Midter: Maksym Drozd, Ukraina og Gjoko Josifov, Makedonia
Libero: Anton Wijk Tegenroth, Sverige

Du kan lese mer og finne alle resultater og statistikker fra turneringen her. Se også på de danske nettsidene her og de svenske her. I tillegg til at kampene ble vist på danske kanaler, ble de også sendt på laola1.tv, du kan se dem her.

Vi nevner også at Norge var representert i Gentofte. Geir Vestbø var en av dommerne, mens Håvard Visnes representerte CEVs Medical Comission og blant annet sto for dopingtesting.

I kvinnenes European League avvikles sluttspillet som vi tidligere har nevnt annerledes enn hos mennene. Der spilles semifinaler og finale i best av to kamper, og i går ble det klart hvilke to lag som skal spille finale. Det blir Finland og Ukraina, etter at Finland har Slått Slovakia 3-2 borte og 3-0 hjemme, mens Ukraina vant 3-1 hjemme mot Spania, før de i går tapte 2-3 borte, og dermed går videre med 4-2 i poeng. Finalekampene spilles onsdag og søndag. Se mer her.

Legg igjen en kommentar