Publiserte artikler

Jevne semifinaler

Det var først mot slutten Peter Trolle (15) ble stoppet av Makedonia.Foto: CEV

Begge semifinalene i final four endte 3-2 da sluttspillet i European League ble innledet i den imponerende Gentoftehallen i kveld. Dessverre måtte begge de skandinaviske lagene se at motstandrene tok de avgjørende matchballene. Sverige var nærmest til å ta seg til finalen, etter som de hadde matchball mot Ukraina, en matchball de lenge så ut til å vinne da Ukraina med nød og neppe fikk plukket opp en blokkretur. Men Ukraina vant både denne ballen og avgjorde til 18-16. Settsifrene ellers i Ukrainas favør var 23-25, 25-19, 25-16, 22-25.

Danmarks kamp mot Makedonia hadde et litt annet forløp. Der startet Danmark med å spille den beste volleyballen undertegnede noen gang har sett laget spille. Laget hadde full kontroll både på Makedonias server og angrepene som kom fra både lagets stjerne Nikola Giorgiev og de andre spillerne. Man kanskje ble Danmarks spillere for sikre på seieren, for da Makedonia skrudde opp servetrykket i det tredje settet, ble det plutselig vanskeligere å bryte gjennom Makedonias blokk. Usikkerhet spredde seg, og med høyere skuldre forsvant tryggheten i den egne serven med mange feilserver og lite trykk som resultat. Makedonia overtok fullstendig initiativet, og selv om Danmark hang brukbart med i det avgjørende settet, endte det til slutt med seier til Makednia med sifrene 19-25, 20-25, 25-14, 25-20, 15-11.

Dermed spiller Sverige og Danmark bronsefinale i morgen kl. 16:00, mens finalen går mellom Ukraina og Makedonia kl. 19:00. Les mer på CEVs sider her, på de svenske nettsidene her og på de danske nettsidene her.

Legg igjen en kommentar