Publiserte artikler

Kvinnenes European League

God semifinalestart for Finland. Foto: CEV

I motsetning til mennene, spiller ikke kvinnene final four i European League. Der avvikles både semifinalene og finalen som borte- og hjemmekamper, der det gjelder å være best i to kamper sammenlagt. Ved poenglikhet spilles et avgjørende golden set til 15 poeng.

Hos kvinnene deltok i år tolv lag i European League. Disse var delt i tre puljer, og puljevinnerne samt beste toer gikk til semifinalene. De tre puljevinnerne var Finland, Ukraina og Spania, mens Slovakia ble beste toer. De første semifinalekampene ble spilt i går og ga følgende utfall:
Slovakia – Finland 2-3 (23-25, 25-15, 25-20, 17-25, 12-15)
Ukraina – Spania 3-1 (25-19, 25-21, 24-26, 25-21)

Returkampene skal spilles søndag 2. juli, mens finalekampene går 5. og 9. juli. Du kan lese mer her.

Sverige deltok for første gang i European League i år, og de endte sist i sin pulje med en vunnet kamp.

Vi nevner også at mennenes final four spilles i Gentofte i Danmark til helgen.

Legg igjen en kommentar