Publiserte artikler

World League endres igjen

Estland vant tredjedivisjon, men får ikke spille World League neste sesong. Foto: FIVB

Flere volleyballnettsteder melder at det fra neste år vil bli ny forandring i World League. Etter at det de siste årene har vært en gradvis øking i antall lag som deltar, vil neste sesongs World League bestå av bare seksten lag, mot trettito i år. Og de seksten lagene vil spille i samme divisjon. De seksten lagene vil spille fem helger, mot tre denne sesongen. Hver helg vil lagene bli delt i puljer på fire som spiller alle mot alle. Det vil også føre til at alle landene vil ha et arrangement i løpet av de fem helgene.

De seksten lagene som får delta er allerede plukket ut. De er Frankrike, Brasil, Serbia, Russland, Canada, USA, Polen, Bulgaria, Argentina, Iran, Italia, Australia, Japan, Kina, Sør-Korea og Tyskland. Vi merker oss at av de tolv lagene som spilte i førstedivisjon denne sesongen, har elleve fått plass, blant dem Italia, som kom sist, men ikke Belgia, som ble nr. 7. Fra andredivisjon er to av lagene i final four med, men ikke Slovenia og Nederland. Og fra tredjedivisjon er Tyskland med, selv om Estland vant divisjonen. Så her er det nok ikke bare sportslige hensyn som er blitt tatt.

Kvinnenes Grand Prix vil også endres tilsvarende og bestå av bare en gruppe med seksten lag, medd avvikling som for mennene. Følgende lag får komme med: Serbia, Tyrkia, Russlaand, Nederland, Japan, Kina, USA, Brasil, Italia, Thailand, Belgia, Tyskland, Tsjekkia, Polen, Sør-Korea og Argentina.

Vi gjør oppmerksom på at FIVB ikke har gått ut med denne endringen offisielt, men så mange nettsteder melder om den, at vi regner med at nyheten blir sluppet i løpet av sommeren. I så fall ser vi for oss at mange land vil få en travel sommer i 2018 med 15 kamper i World League/Grand Prix før VM.

Legg igjen en kommentar