Publiserte artikler

Oppdatert World League

Earvin Ngapeth var tilbake for Frankrike denne helgen. Foto: FIVB

Det ble spennende da avgjørelsen falt om hvilke tre lag som skulle supplere Frankrike, Brasil og Serbia til sluttspillet i den øverste divisjonen i World League. Sluttspillet går i Curitiba i Brasil 4.-8. juli, og det ble tre lag som vant sine kamper i går som tok de tre siste plassene. De tre siste lagene ble Russland, Canada og USA, der USA måtte vente helt til langt på natt før det var klart at Bulgaria hadde tapt for Argentina og dermed ikke greide å kapre den siste plassen.

De andre lagene som hadde mulighet til å ta en plass blant de seks i Polen, var Polen, som tapte 1-3 i den direkte avgjørende kampen mot USA, og Belgia, som ikke hadde mulighet mot laget som topper tabellen, Frankrike. Det ble klart tap med 0-3. De tre andre kampene endte slik:
Canada-Italia 3-1
Brasil-Serbia 3-1
Russland-Iran 3-0

Rekkefølgen totalt etter at alle lagene hadde spilt ni kamper i puljespill, ble dermed slik:
1. Frankrike, 2. Brasil, 3. Serbia, 4. Russland, 5. Canada, 6. USA
Den totale rekkefølgen med tabell og alle resultatene finner du her.

I andredivisjon ble det til slutt Japan som kapret den fjerde og siste plassen til final four i Australia. De tapte den avgjørende kampen mot Kina med 2-3, men det ene poenget de fikk, var nok til å snike seg foran med ett poeng. De tre andre lagene i final four var klare fra før og er Slovenia, Nederland og Australia. Final four arrangeres 24.-25. juni.

Tredjedivisjon ble avgjort i natt, og debutantene i World League, Estland, gikk helt til topps etter 3-0 mot Spania i finalen i final four. Tyskland vant 3-0 i bronsefinalen mot Mexico.

Hjemmesiden for World League er her.

Legg igjen en kommentar