Publiserte artikler

Norsk sølv i EM U22

Mathias (t.v.) og Anders kan gratulere hverandre med EM-sølv. Foto: CEV

To år etter at Mathias Berntsen og Anders Berntsen Mol tok gull i EM U20, så de lenge ut til å skulle sikre seg et nytt EM-gull, denne gangen i klassen U22. Finalen mot russerne Stoyanovskiy-Yarzutkin fulgte lenge det samme mønsteret som de andre kampene i turneringen: Mathias fikset side out mens Anders terroriserte motstanderne med blokken med enten direkte blokkpoeng eller ved at det ble enklere forsvarsballer Mathias kunne jobbe opp og deretter omsette i angrepspoeng. Men det ble spenning da russerne midt i andre sett gikk over til å serve på Anders og han ble blokket ned tre ganger før Mathias ble avblåst på feilslag. Russerne omsatte også noen overgangsballer og var plutselig foran med fem poeng, et forsprang som bare ble redusert med ett.

Dermed måtte et avgjørende sett til, et sett som ble jevnt og spennende. Russerne fortsatte å serve på Anders, og Anders slet angrepsmessig. Dermed var de norske hele tiden et par poeng etter. Men en feil fra russerne og et ess fra Anders så ut til å snu kampen. Russerne ga imidlertid ikke opp og begge lag hadde matchballer før det til slutt ble en russisk blokk som avgjorde. Sifrene i 1-2-kampen ble 21-14, 17-21, 15-17.

Bronsemedaljene ble vunnet av hjemmeyndlingene Pristauz-Buchegger. Mennenes resultater er her.

Kvinnenes finale ble vunnet av russerne Svetlana Kholomina og Nadezda Makroguzova. I finalen slo de Matei-Vaida fra Romania 2-0 (21-15, 21-15). Bronsen gikk til Arnholdt-Welsch fra Tyskland. Alle kvinneresultatene er her.

Legg igjen en kommentar