Publiserte artikler

Jevnt i World League

Opplegger Benjamin Toniutti viktig for Frankrike. Foto: FIVB

Når en kamp gjenstår i puljespillet i World League, er det fortsatt åpent om hvilke lag som vil ta seg til sluttspillet for den øverste divisjonen. Sluttspillet skal gå i Curitiba i Brasil i dagene 4.-8. juli, og av de tolv lagene som spiller i øverste divisjon, er bare tre klare for sluttspillet. Det er Frankrike, Serbia og Brasil. Samtidig er det tre lag som ikke har mulighet til å kvalifisere seg dit, Iran, Italia og Argentina. Dermed er det seks lag som kjemper om de tre ledige plassene. De seks er Belgia, Polen, Russland, Bulgaria, Canada og USA. Av disse ligger USA dårligst an med bare tre seire, mens alle de andre har fire.

Kampene som gjenstår i dag og har innvirkning på sluttstillingen, er følgende:
Argentina-Bulgaria
Russland-Iran
Polen-USA
Canada-Italia
Belgia-Frankrike

Muligens får vi ikke vite resultatet før sent på natt, etter som Argentina og Bulgaria møtes i Cordoba etter midnatt norsk tid. Resultatene fra puljespillet finner du her.

I tredjedivisjon har det vært semifinaler i natt. Disse har blitt spilt i Leon i Mexico. Noe overraskende slo Spania Tyskland med 3-0 (26-24, 25-18, 25-22) i den ene semifinalen, mens Estland blir den andre finalisten etter 3-0 (25-22, 25-13, 25-20) mot hjemmelaget. Bronsefinale og finale spilles til natten, resultatene ser du her.

I andredivisjon spilles final four i Australia neste helg. I tillegg til arrangørene, har Slovenia og Nederland sikret seg plass, mens kampen Japan-Kina avgjør hvem som blir den siste semifinalisten. Resultatene er her.

Legg igjen en kommentar