Publiserte artikler

Regeltesting

Vil Sabbi komme forbi tre mann når han må lande bak tremeteren? Foto: FIVB

Tidligere har det kommet uoffisielle lekkasjer fra FIVB om at de vil teste ut et nytt poengtellingsystem under VM U23. Kampene skal spilles til best av sju sett, der settene går til 15 poeng. De to mesterskapene skal gå 18.-25. august i Egypt for mennene og 10.-17. september i Slovenia for kvinnene. Det har imidlertid ikke gått ut noe offisielt fra FIVB i denne forbindelse ennå, og hjemmesidene for de to mesterskapene er heller ikke endret i forhold til hvordan det gis poeng i kampene. Der står det fortsatt at seier 3-0 og 3-1 gir 3 poeng, 3-2 gir 2 til vinner og 1 til taper, som før. Så vi får vel vente og se.

Nettstedet volleyball.it melder imidlertid at to andre regler skal testes i de to mesterskapene. Den ene er at en hoppserver må lande bak baklinjen etter serven. Den andre regelen, som vi mener er blitt testet tidligere, er at bakspillere som angriper, må lande bak tremeterlinjen etter angrepet. Se meldingen i volleyball.it her, også vist til hos World of Volley her.

Til de to regelforslagene kan det vel anmerkes at FIVB ofte har forsøkt å svekke angrepet i forhold til blokk og forsvar for å få lengre ballvekslinger. Men vi tror dommerne skal få sin fulle hyre med å kontrollere både nettberøringer, blokktouch, hvor ballen lander, og samtidig vite om ballen var først i gulvet eller om angriperen var først. Når det gjelder serveregelen har vel den tøffe hoppserven nettopp sørget for at angrepsspillet har blitt mer forutsigbart. Så hvorfor denne muligheten nå skal svekkes, er vanskelig å se. Igjen, vi får vel avvente offisielle meldinger fra FIVB.

Kommentarer (1)