Publiserte artikler

Sandvolleyballoppdateringer

Norsk oppgjør i Haag. Ulveseth angriper mot Hjortland. Foto: FIVB

Tre norske sandvolleyballag har spilt internasjonale kamper i dag. I utgangspunktet hadde nok Ingrid Lunde og Oda Johanne Ulveseth den tøffeste oppgaven foran seg. De skulle møte regjerende verdensmester og OL-sølvvinner Barbara, denne gangen i par med Fernanda, i den første puljekampen i World Tour-turneringen i Haag. Lunde-Ulveseth hadde kommet seg til puljespill i hovedrunden ved å slå sine norske venninner Victoria Faye Kjølberg og Ane Guro Tveit Hjortland i kvalifiseringen med 2-1 (20-22, 21-15, 15-8). Som ventet ble de to brasilianerne for sterke for Lunde-Ulveseth. Barbara-Fernanda vant 2-0 (21-17, 21-14). Lunde-Ulveseth må nå slå Ukolova-Barsuk fra Russland for å bli nr. 3 i puljen og dermed gå videre. Denne kampen går kl. 19:30.

Et norsk par spilte også andre kvalifiseringsrunde for å komme inn i hovedrunden i Haag. Dessverre ble Perusic-Schweiner fra Tsjekkia for sterke for Christian Sandlie Sørum og Daniel Bergerud. Tsjekkerne vant 2-0 (21-16, 21-15) og gikk til hovedrunden, mens de norske har spilt ferdig i Haag for denne gang.

I EM U22 i Baden i Østerrike har de to lagene hatt hver sin kamp så langt, og begge har vunnet. Kirstine Larsdatter Garder og Live Johanne Lunde Fossdal slo Papp-Dénesi fra Ungarn greit 2-0 (21-15, 21-14) og skal spille ny kamp kl. 17:20. Mathias Berntsen og Anders Berntsen Mol måtte slite litt mer for sin seier. Mye på grunn av egne feil måtte de gi fra seg første sett mot østerrikerne Kindl-Klaffinger, men deretter hadde de få problemer med å vinne 2-1 (21-23, 21-14, 15-6). Berntsen-Mol har ikke flere kamper i dag, men møter Stoyanov-Kalchev fra Bulgaria kl. 9:50 i morgen. Kampen går på bane 2 og vil dermed bli vist på laola1.tv.

Jentenes resultater finner du her, guttenes her.

Legg igjen en kommentar