Publiserte artikler

Sand-EM U22

Idylliske omgivelser for U22-mesterskapet. Foto: CEV

Sandvolleyballspillere født 1996 og senere starter i dag sitt europamesterskap i Baden i Østerrike. Trettito lag i hver klasse deltar i mesterskapet, og disse kommer i alt fra 30 land. Norge har med et lag i hver klasse. Etter som Norge er toppranket hos guttene, hadde NVBF meldt på to lag i den klassen. Men med så mange påmeldte, er det bare arrangørlandet som får med mer enn ett lag. Dermed blir europamesterne i klasse U20 for to år siden, Mathias Berntsen og Anders Berntsen Mol, de eneste norske representantene i gutteklassen. Anders vant forøvrig klasse U22 i fjor også, men da i par med Christian Sandlie Sørum, som nå er for gammel for klassen. Hos jentene skal Kirstine Larsdatter Garder og Live Johanne Lunde Fossdal forsvare de norske fargene.

Kampene starter i dag, og lagene er delt i puljer på fire der alle møter alle. Puljevinnerne går deretter til andre runde i eliminasjonsspillet, mens toerne i en pulje blir trukket mot en treer fra en annen til kamper i første runde. Det er jentene som skal først i ilden av de norske. Kl. 10:40 møter Garder-Lunde Papp-Dénesi fra Ungarn, og kl. 17:20 er det kamp mot Buser-Marolf fra Sveits. Siste puljemotstandere er tyske Arnholdt-Welsch, som de spiller mot i morgen. Laola1.tv viser kamper fra bane 1 og 2 i mesterskapet, men ingen av jentenes kamper i dag skal gå på disse banene. Sjekk laola1.tv her.

Guttenes første kamp går kl. 13:10 i dag og er mot Kindl-Klaffinger fra Østerrike. Med et hjemmelag på ene siden er det klart at denne kampen vil gå på en av banene laola1.tv sender fra, i dette tilfelle bane 1. Dagens andre kamp går mot Stoyanov-Kalchev fra Bulgaria. Tidspunkt for denne er ikke klart i skrivende stund. Siste puljemotstander er danskene Trans-Brinck, som de møter i morgen.

Du finner jentenes resultater her, guttenes her. Les også artikkel hos CEV her. Vi nevner også at Håvard Visnes er CEVs medisinske delegat ved mesterskapet.

Legg igjen en kommentar