Publiserte artikler

Europacuptrekning

Europacupene trukket i dag. Foto: CEV

I dag er det blitt klart hvilke lag de fire norske får møte i høstens Challenge Cup. Dette har skjedd ved en trekning i Luxembourg, der lagene som skal møtes i de første rundene i Champions League ble trukket i formiddag, før CEV-cupen og Challenge Cup ble trukket nå i ettermiddag.

De fire lagene som deltar fra Norge i Challenge Cup er Randaberg IL i kvinneklassen, Førde VBK, BK Tromsø og TIF Viking i klassen for menn. De ble trukket mot følgende motstandere:
Randaberg møter Nantes VB fra Frankrike (starter hjemme)
Førde møter Viking (starter borte)
Tromsø møter Gentofte fra Danmark (starter hjemme)
Et norsk lag er altså sikret å gå til sekstendelsfinalen. Vinneren møter der Foinikas Syros fra Hellas, mens vinneren av Tromsø-Gentofte møter Bunge Ravenna fra Italia.

Se hele trekningen for CEV-cupen og Challenge Cup her. Som før spilles kampene i Challenge Cup i best av to. Det er ikke nok lag med til å spille første runde i noen av klassene, og bare ti lag spiller andre hos kvinnene. Denne går en av dagene 21.-23. november og retur en uke senere. Men Randaberg ble seedet direkte til sekstendelsfinalen 12.-14. desember, retur 9.-11. januar. Alle de tre norske lagene i klassen for menn spiller andre runde, som altså får et norsk lokaloppgjør. Andre runde går 12.-14. november, sekstendelsfinalene 5.-7. desember og 19.-21. desember.

De høyest rankede lagene i Champions League kommer inn i spillet først i fjerde runde, når puljespillet starter. Derfor ble bare andre og tredje runde trukket nå (det er ikke nok lag med til at første runde behøver å avvikles). Resultatet av trekningen i Champions League finner du her.

Legg igjen en kommentar