Publiserte artikler

Fire norske europacuplag

Det europeiske forbundet, CEV, har offentliggjort hvilke lag som skal delta i europacupene den kommende sesongen. Fra Norge er som kjent seriemesterne kvalifiserte til å delta i den gjeveste cupen, Champions League. Men både kvinnenes vinner, Randaberg, og mennenes, Førde, har  bedt om å bli flyttet til Challenge Cup, der kravene til bl.a. hallstørrelse og TV-overføring ikke er like store.

I tillegg til disse lagene er også Tromsø, som vinner av NM, kvalifisert til å delta i Challenge Cup. Og Vikings menn ønsker å forsøke seg nok en gang mot internasjonal motstand, og har etter søknad fått plass i Challenge Cup. Dermed vil tre herrelag og ett kvinnelag delta fra høsten. I alt skal 43 lag i klassen for menn og 37 i kvinneklassen delta. De første kampene i Challenge Cup starter 24. oktober med returkamper uken etter. I skrivende stund er det ikke klart i hvilken runde de norske lagene går inn. Trekning vil skje i morgen.

I alt er 184 lag fra 35 land påmeldt til europacupene. 32 av disse skal spille mennenes Champions League, 26 i kvinnenes. Les mer om lagene i Champions League her.

Legg igjen en kommentar