Publiserte artikler

Sterk dansk start

Ukraina i angrep mot Danmark. Foto: CEV

Det danske herrelandslaget har hatt en overraskende sterk start på årets utgave av European League. De har vunnet begge de to første kampene sine i puljen i Ivano Frankivsk i Ukraina med 3-0, mot henholdsvis Ungarn og Ukraina. Mot det siste laget måtte de også overvinne 1.300 hjemmetilhengere. Det er nå tydelig at det danske laget har hatt en solid utvikling i løpet av de årene de har deltatt i European League. De aller fleste spillerne som er med i år, deltok også da de var med første gang. Danskene har utviklet et godt program for laget sitt, der de kan ha spillerne i København hele våren og trene stort sett to ganger daglig når de ikke er bortreist med laget.

Du kan følge European League på CEVs hjemmesider her. Danmark møter sin siste puljemotstander Israel kl. 15:00 i dag. Kampen vises på laola1.tv, sjekk her. Referat fra Danmarks to første kamper ser du på de danske hjemmesidene her og her. Som kjent skal Danmark arrangere final four, så de er ikke avhengige av å komme på en av de to første plassene i puljen for å komme dit, men det er trolig betryggende å vite at formen er god.

Om ikke Norge ennå har hatt et lag med i European League, er ikke turneringen helt uten norsk deltakelse. Ellen Mari Burheim dømmer kvinnepuljen med Portugal, Slovakia, Spania og Sverige i Valladolid i Spania. Der har ikke Sverige hatt en like god start som de danske mennene, de har tapt mot både Spania og Slovakia med henholdsvis 1-3 og 0-3. I dag kl. 17:00 møter de Portugal. Resultatene fra kvinnenes kamper finner du her.

Legg igjen en kommentar